Despre modificarile aduse in timpul situatiei de urgenta si starii de alerta

Dupa indelungi dezbateri si modificari, noul formular al Declaratiei privind beneficiarul real prevede expres care sunt cazurile in care aceasta trebuie depusa la Registrul comertului, respectiv:

  • (i) la inmatriculare;
  • (ii) in termen de 15 zile de la aprobarea situatiilor financiare anuale,
  • (iii) in termen de 15 zile de la modificarea datelor de identificare ale beneficiarului real,
  • (iv) in vederea indreptarii unei erori materiale sau
  • (v) in termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului de catre societatile deja inregistrate la Registrul Comertului (termen care a fost prelungit).

Declaratia privind beneficiarul real poate fi data sub  forma de:

Declaratia poate fi transmisa la oficiul registrului comertului fara nicio alta formalitate, prin mijloace electronice, cu semnatura electronica sau prin servicii de posta si curier si o puteti descarca de la acest link (Formulare beneficiari reali).

Termenul pentru depunerea Declaratiei privind beneficiarul real a fost amanat pentru a doua oara prin OUG 70/2020 privind reglementarea unor masuri, incepand cu data de 15 mai 2020, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, (…). Astfel, Declaratia privind beneficiarul real poate fi depusa pana cel mai tarziu la data de 1 noiembrie 2020.

*****